ČISTKA U BORCU: Banjalučani startali pripreme, jesenji prvak BiH ostao bez sedam igrača

Banjalučani su prvi dio takmičarske godine u Premijer ligi završili na prvom mjestu sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski, a ambicije svih u Platonovoj ulici je da se na toj poziciji ostane do kraja maja, kada će biti spuštena zavjesa na takmičenje.

  • Sport

  • 10. Jan. 2024  

  • 0

Fudbaleri Borca, jesenji prvaci Bosne i Hercegovine, počeli su sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi.

Banjalučani su prvi dio takmičarske godine u Premijer ligi završili na prvom mjestu sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski, a ambicije svih u Platonovoj ulici je da se na toj poziciji ostane do kraja maja, kada će biti spuštena zavjesa na takmičenje.

- Moram da čestitam na zasluženoj jesenjoj tituli stručnom štabu i igračima. U narednom periodu, u proljetnom dijelu, nadamo se da će rukovodstvo kluba igračima i stručnom štabu omogućiti maksimalne uvjete za pripremu, rad i odbranu te titule. Poželio bih igračima puno sreće i zdravlja u narednom periodu, a rukovodstvo kluba će nastojati da obezbijedi uvjete.

Mislim da je naša ekipa u jesenjem dijelu pokazala da je sastavljena od pravih momaka, zaslužuju da igraju u Borcu i to su pokazali kroz svoju borbenost i kvalitet. Titula nije dugo bila tako zasluženo i ubjedljivo osvojena. U proljetnom dijelu nas očekuje puno izazova, a nama svima je da to sve prebrodimo i da na kraju dođemo do željenog cilja, odnosno do titule - rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Skupštine FK Borac Stojan Malbašić, napomenuvši da će klub u narednih desetak dana dobiti novog predsjednika, odnosno nasljednika Milana Tegeltije.

Trener Vinko Marinović podvukao je da je veoma bitno što je Borac proteklu polusezonu odigrao na veoma kvalitetan način.

- Sad je na nama da to ponovimo i u proljetnom dijelu koji neće biti nimalo lak. Sigurno znam iz iskustva koliko je težak taj drugi dio sezone. Sa druge strane, nema puno ni vremena, imamo četiri sedmice do prve utakmice koja nam slijedi, u Kupu BiH 10. februara, a već 17. počinje prvenstvo. Najbitnije je da pripreme odradimo što kvalitetnije, a klub će nam omogućiti te uvjete.

Ovdje ćemo boraviti do 23. januara, imamo u planu da odigramo jednu utakmicu. Poslije toga nam slijedi odlazak u Antaliyju gdje ćemo vjerovatno odigrati pet utakmica i po povratku nam slijedi ta prva utakmica u Kupu. Sve u svemu, možemo da budemo dosta zadovoljni činjenicom da je okosnica ekipe ostala, tu su igrači na koje računamo i koji su bili dobri u prvom dijelu sezone. Očekujem da još više podignemo taj nivo, znam da će biti dosta teško, ali isto tako znam da imamo karakternu ekipu što je najbitnije - rekao je strateg crveno-plavih.

Na spisku fudbalera na koje Vinko Marinović računa za proljetnu polusezonu su:

Bojan Pavlović, Slobodan Đekić, Ranko Jokić, Nikola Pejović, Maks Juraj Ćelić, Alen Jurilj, Stefan Fićović, Milan Makarić, Nikola Grujić, Srđan Grahovac, Sebastian Herrera, Aleksandar Subić, Jovo Lukić, Zoran Kvržić, Nikola Ćetković, David Čavić, Stojan Vranješ, Jakov Blagaić, Enver Kulašin, Vasilije Terzić, Savo Šušić, Jovan Nišić, Damir Hrelja, David Stjepanović, David Vuković, Vukan Đorđević, Petar Samardžija, Pavle Đajić, Stefan Marčetić, Jusuf Terzić i Mladen Jurkas.

Borac su ove zime za sasada napustili: Milan Mijatović, Jose Cortes, Gianfranco Pena, Roslan Barsky, Janez Pišek, Fedor Predragović i Nemanja Mihajlović.

U redove jesenjeg prvaka BiH u narednim danima bi trebao stići i pojačanje na golmanskoj poziciji.

Borac će u Turskoj prvim meč igrati 25. januara sa ruskom Baltikom, a potom četiri dana kasnije sa prvakom Armenije Pyunikom.

Izabranike Vinka Marinovića 2. februara očekuje duel protiv austrijskog Tirola, dok će Borac 5. februara igrati sa bugarskim Krumovgradom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...