OPASNO SE ZALJULJALO: Jak zemljotres jutros pogodio Crnu Goru, epicentar na dubini od 12 kilometara....

Novo podrhtavanje tla uznemirilo je građane u susjednoj Crnoj Gori.

  • Hronika

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je jutros u 6.16 sati registrovao zemljotres srednje jačine, sa epicentrom pet kilometara jugoistočno od Ulcinja.

Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 4.1 jedinicu Richterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V-VI stepeni Merkalijeve skale (MCS).

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 12 km.

- Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom područu - saopćeno je iz Zavoda za seizmologiju Crne Gore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...