NOVE REAKCIJE NA ZABRANU PRELETA AVIONA SA RUSKIM ŠEFOM DIPLOMATIJE: "Moskva i Beograd moraju oštro odgovoriti"

Potpredsjednik gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov smatra da odluka Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da ne propuste avion ruskog ministra nije samostalna.

  • Svijet

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 3

Iz Rusije stižu nove reakcije na zabranu preleta aviona s ruskim šefom diplomatije prema Srbiji, u koju je danas trebao stići u dvodnevnu posjetu.

"Moskva i Beograd moraju izuzetno oštro odgovoriti na zatvaranje zračnog prostora od susjeda Srbije za avion ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova", izjavio je potpredsjednik gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov.

On smatra da je ova odluka udar na Rusiju i Srbiju kao države.

"Reakcija će, nadam se, biti zajednička i krajnje oštra, u formatu ne samo diplomatskih protesta već i konkretnih praktičnih odgovora. To je bilo nepoštovanje", napisao je zastupnik na Telegram kanalu.

Prema njegovom mišljenju, odluka Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da ne propuste avion ruskog ministra nije samostalna.

"Sve tri zemlje su ulaskom u NATO izgubile suverenitet", konstatirao je Kosačov. 

Dodao je kako "NATO izravnom intervencijom u bilateralne poslove Rusije i Srbije pokušava zauzeti i podčiniti ostatak Europe", rekao je.

"Sljedeća faza bit će širenje Saveza na cijeli svijet, gdje će Kina nakon Rusije postati strateški cilj broj dva", dodao je ruski zastupnik, prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...