VIŠI SUD U BEOGRADU: Potvrđena druga optužnica u predmetu Belivuk i drugi

Dodaje se da protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

  • Hronika

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

Кrivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal donijelo je rješenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta 13. aprila ove godine protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih, kojom se terete za još dva ubistva.

Odluka Višeg suda u Beogradu donijeta je na sjednici Vijeća održanoj 2. juna 2022. godine, navodi se u saopštenju suda.

„Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog djela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

N1 podsjeća da je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo j13. aprila novu optužnicu, drugu po redu, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...