VJEŠTAK KOJI JE SEVERININOG SINA "DAO" OCU: "Više me plašila ona nego Bandićevi ljudi"

Vještak Vladimir Grošić radi u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan, a Redžepi mu je hvalio Popovića i naglašavao "koliko je dobroga on napravio za Grad Zagreb". Time je implicirao i da je Popović bolji roditelj te da bi, kako stoji u optužnici, vještak sina trebao dodijeliti njemu.

  • Estrada

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

NA Županijskom sudu u Zagrebu danas je nastavljeno suđenje Gzimu Redžepiju, nekadašnjem bliskom suradniku pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. USKOK ga tereti za trgovanje utjecajem, odnosno za pokušaj utjecaja na sudskog vještaka u postupku dodjele skrbništva nad maloljetnim sinom u procesu između pjevačice Severine Vučković i poduzetnika Milana Popovića, piše Telegram.

Redžepi tvrdi da nije kriv za bilo kakve pozadinske intervencije u sudsku borbu oko roditeljskih prava nad djetetom. USKOK je pak uvjeren da je Redžepi iskoristio svoju poziciju ondašnjeg zamjenika pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba i osobe bliske Bandiću da utječe na vještaka nad čijom je bolnicom također imao ingerenciju.

Tvrdi da vještačenje nije napisao pod Redžepijevim utjecajem

Naime, vještak Vladimir Grošić radi u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan, a Redžepi mu je hvalio Popovića i naglašavao "koliko je dobroga on napravio za Grad Zagreb". Time je implicirao i da je Popović bolji roditelj te da bi, kako stoji u optužnici, vještak sina trebao dodijeliti njemu.

Grošić je, nakon svega, zajedno s kolegicom Ivanom Dijanić napisao vještačenje prema kojem je mali Aleksandar doista trebao živjeti s ocem, a majka bi ga imala pravo povremeno viđati. Ističe kako je to učinio iz stručnog uvjerenja, dok je USKOK u optužnici naveo da je to učinio pod Redžepijevim utjecajem. Vještak pak tvrdi da ga je kasnije sama Severina puno više pritiskala, pa ju je i prijavio.

Grošić je u svom svjedočenju potvrdio da je u avgustu 2020. doista bio na sastanku kod Redžepija. Uvjeravao je sudsko vijeće da se zajedno s tadašnjim ravnateljem Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan Igorom Filipčićem odazvao na sastanak samo zato što je Redžepi predstavljao Grad Zagreb, u čijem je vlasništvu i njihova bolnica. Rekao je i da Filipčić na kraju nije došao na sastanak.

Razgovor u Redžepijevoj poliklinici

Opisao je zatim kako ga je Redžepi dočekao u svojoj privatnoj poliklinici, kako su razgovarali o mogućoj poslovnoj suradnji, ali i kako mu je Redžepi na kraju rekao da bi trebali pričati konkretno o vještačenju u slučaju pjevačice i poduzetnika.

"Redžepi mi se najprije pohvalio s brojim poznanstvima, a onda je spomenuo i Milana Popovića. Pričao mi je kako se s njim zna godinama. Moram priznati da mi je bilo čudno da jedan odrasli čovjek tako nešto govori odnosno da toliko hvali prijatelja. Na kraju je par puta ponovio kako je Popović super čovjek", kazao je Grošić na sudu dodajući kako se od njega ništa nije tražilo, odnosno Redžepi mu nije rekao kakvo bi vještačenje trebao napraviti.

"Ja sam u to vrijeme bio lud od tog slučaja. Čim bih čuo 'M.', moje su se antene senzibilizirale", nastavio je Grošić. Redžepi je, prema Grošićevim riječima, na kraju tog susreta vještaku kazao da još malo razmisli o svemu, piše Telegram.

Pokušao povući vještačenje

"Par dana kasnije našao sam se s Redžepijem i rekao mu da ću se povući iz vještačenja. Jednostavno, zbog poslovnih obveza, korone koja je tada buktila te bolesti u obitelji nisam mogao u razumnom roku dovršiti nalaz. Zato sam odlučio izaći iz tog postupka, a Redžepi mi je na to kazao da je više očekivao od mene", izjavio je.

Negdje u rujnu 2020. zatražio je od suda da ga razriješi obveze vještačenja, no sutkinja Tea Golub, koja je vodila spor, nije mu to odobrila budući da su Grošić i njegova kolegica Dijanić već bili obavili veći dio posla. Grošić je potvrdio da su na kraju zajedno napisali nalaz prema kojem je maleni Aleksandar trebao živjeti s ocem.

"Taj nalaz branit ću do kraja života i opet bih sve isto napisao", naglasio je Grošić.

"Severina mi je stavila ruku na nogu, bilo je neugodno"

Nakon što je opisao sporni susret s Redžepijem, Grošić je počeo govoriti i o susretu sa Severinom. Prema njegovim riječima, tog istog ljeta 2020. Severina ga je nazvala i tražila da se sastanu.

"Dao sam joj svoj broj i rekao joj da mi se može javiti kad god, bez obzira što sam odlučio povući se iz vještačenja. Nju je to rastužilo i molila me da se ne povlačim. Bili smo se našli u Maksimiru jer sam tamo džogirao. Sjeli smo na klupicu dok smo razgovarali i ona je počela vaditi neke dokumente za koje je bila uvjerena da su bitni. Objasnio sam joj da ih mora predati u sudski spis. Ona mi je, dok smo pričali, stavila ruku na nogu. Kao da mi je stavila letvu. Bilo mi je iznimno neugodno. Stalno je plakala, a bila je mršava k'o kuga", opisivao je Grošić susret s pjevačicom. Potvrdio je da joj je tada pričao i o detaljima sastanka s Redžepijem.

"Nakon svega pitala me zašto to nisam prijavio USKOK-u", rekao je Grošić.

"Ono što sam od Severine doživio izazvalo mi je strah"

Naknadno će, izjavio je, uslijediti nove Severinine poruke i prijetnje zbog kojih ju je odlučio tužiti. "Razgovor s Redžepijem bio mi je nelagodan, no ono što sam od Severine doživio izazvalo mi je strah", u dahu je izgovorio vještak.

Iako je tokom istrage dvaput davao iskaze u USKOK-u, Grošić je danas najprije tvrdio da je u sjedištu tužiteljstva bio samo jednom. Kasnije se ipak ispravio. Potvrdio je da je sve zapisnike sa svojim prvim iskazima pročitao te ih uredno i potpisao. To je bitno zato što se njegovo ranije svjedočenje ponešto razlikovalo od ovog danas.

Prvo je, naime, tvrdio kako mu je Gzim Redžepi tokom sastanka rekao da razmisli kakav će zaključak donijeti u predmetu između Severine i Popovića. Istražiteljima je izjavio i da je odlučio da neće "napraviti ništa u korist Popovića, ali ni na čiju štetu".

Ranije je kazao i da je imao informaciju da ga Bandić zove upravo zbog ovog vještačenja, no danas kaže da se toga ne sjeća. Ipak, na pitanja Redžepijevog branitelja odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića priznao je da su se osim Redžepija za Popovića kod njega zalagali i jedan njegov kolega psihijatar te jedna socijalna radnica, Manuela Šljubura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...