HOOLYWOOD NA UNI: Štrbački buk kao zvijezda visokobudžetnog filma (VIDEO)

Ovo je prvi put da je Nacionalni park Una izabran kao lokacija za snimanje holivudskog filma. S druge strane, ne manjka ni interesa ostalih kuća iz filmskog svijeta.

  • Kultura

  • 10. Jun. 2022  10. Jun. 2022

  • 0

Započelo je snimanje prvih kadrova za holivudski film u Nacionalnom parku Una. Iako se detalji filma još drže u tajnosti, ova vrsta promocije će, svakako, doprinijeti tome da se za Nacionalni park Una i Bosnu i Hercegovinu čuje širom svijeta.

Universal Studios, jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija u filmskoj industriji, postavio je set za snimanje holivudskog filma u Nacionalnom parku Una. 

"Imamo dosta poznatih američkih glumaca. Ovo je akcioni film i vrlo je dramatičan. Nije toliko o akciji, nego o odnosu karaktera", kaže za BHRT filmski producent Ognjen Gavanski.

Imena glumaca, kao i ime filma, ekipa sa seta nam nije otkrila. Kažu, riječ je o avanturističkom filmu i upravo na ovoj lokaciji s kaskaderima snimaju glavnu akcionu scenu. 

"One akrobacije što ćete kasnije vidjeti – spuštanje niz žicu, scene u vodi, sve one opasne stvari - jer, zapravo, snimamo glavnu sekvencu za završetak filma. Glavni glumci će doći u julu da snimamo one mirnije scene", objašnjava koproducentica filma Anne Marie Roberge.

Iako ne žele otkriti više detalja o samom filmu, filmska ekipa ne krije oduševljenje lokacijom na kojoj snimaju.

"Prošle godine nekoliko produkcija je bilo u Hrvatskoj. Naši partneri iz Hrvatske su preporučili rijeku Unu i Štrbački buk. U februaru smo bili ovdje, zatim smo u aprilu doveli producente i direktora fotografije. Ovaj vodopad je ljepši nego što smo očekivali, nismo očekivali da ćemo nešto slično naći u Evropi, a ranije smo tražili vodopade za snimanje i u Kanadi i na Novom Zelandu", navodi koproducent filma Daniel Kresmery.

Ovo je prvi put da je Nacionalni park Una izabran kao lokacija za snimanje holivudskog filma. S druge strane, ne manjka ni interesa ostalih kuća iz filmskog svijeta.

Više u prilogu BHRT-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...