AMERIČKI STRUČNJACI OTKRILI: Koliko je Pfizerovo cjepivo protiv covida sigurno i učinkovito kod male djece...

Podaci na temelju deset slučajeva u vrijeme kada je omikron bio dominantna varijanta koronavirusa pokazali su da je cjepivo učinkovito 80.3 posto u skupini djece mlađe od pet godina.

  • Svijet

  • 13. Jun. 2022  13. Jun. 2022

  • 0

Američke agencije za hranu i lijekove (FDA) objavile su jutros da je cjepivo Pfizer-BioNTecha protiv covida-19 sigurno i učinkovito za djecu od šest mjeseci do četiri godine.

Stručnjaci su naveli da nije bilo nijednog događaja koji bi ukazivao da cjepivo nije sigurno za primjenu na maloj djeci.

Analiza podataka iz kliničkog ispitivanja koje je proveo Pfizer objavljena je uoči sastanka vanjskih savjetnika FDA-e 15. lipnja. Mišljenje tih stručnjaka bit će odlučujuće za odluku agencije.

Nizak interes za cijepljenje djece 

Podaci na temelju deset slučajeva u vrijeme kada je omikron bio dominantna varijanta koronavirusa pokazali su da je cjepivo učinkovito 80.3 posto u skupini djece mlađe od pet godina.

Cijepljenje djece protiv covida-19 u toj dobi nije odobreno u većini dijelova svijeta. Nejasno je koliko će roditelja cijepiti djecu, jer je interes bio mali i za skupinu od pet do jedanaest godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...