PRESTIGAO ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Edin Džeko postao deveti najbolji strijelac evropskih reprezentacija

Najbolji Evropljanin je ujedno i najbolji strijelac u historiji - Cristiano Ronaldo sa 117 pogodaka.

  • Sport

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 0

Edin Džeko je sinoć postigao dva pogotka protiv Finske i stigao do brojke od 63 gola u dresu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Džeko je sinoćnjim pogocima prestigao legendarnog Zlatana Ibrahimovića, te je postao 30. najbolji strijelac u reprezentativnom nogometu u historiji i deveti kada su u pitanju Evropljani.

Najbolji Evropljanin je ujedno i najbolji strijelac u historiji - Cristiano Ronaldo sa 117 pogodaka.

Ispred Džeke su još samo Ferenc Puskas (Mađarska) sa 84, Robert Lewandowski (Poljska) sa 76, Sandor Kocsis (Mađarska) sa 75, Miroslav Klose (Njemačka) sa 71, te Gerd Müller (Zapadna Njemačka), Romelu Lukaku (Belgija) i Robbie Keane (Republika Irska) sa po 68.

Iza Džeke je ostao Ibrahimović sa 62 postignuta pogotka za Švedsku.

Što se tiče svijeta, Džekina naredna meta je 29. mjesto na kojem je Didier Drogba. Legendarni napadač Obale Slonovače je tokom karijere postigao dva gola više od kapitena Zmajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...