JAJA U SRCU OD VIRŠLI: Brz i ukusan doručak pripremite već naredno jutro

Viršle obariti, pa ih rasjeći na polovine po dužini i polako presaviti da se napravi oblik srca.

  • Gastro

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 0

Potrebno je:

3 jajeta

po potrebi maslo ili puter

3 viršle

po ukusu so

Priprema: 

1. Viršle obariti, pa ih rasjeći na polovine po dužini i polako presaviti da se napravi oblik srca. Kroz krajeve provući čačkalice kako se ne bi razdvojile tokom prženja.

2. U tavu staviti maslo ili puter, zagrijati, pa staviti pripremljena srca od viršli, a onda u svako razbiti po 1 jaje i posoliti. Pržiti nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi.

3. Poklopiti i ostaviti da se jaja isprže i sa gornje strane.

4. Skloniti tavu sa vatre.

5. Izvaditi iz tave, ukloniti čačkalice, te poslužiti.

Savjet:

Dužina prženja zavisi od toga volite li da jaja budu rovita ili da budu lijepo pržena. Poslužiti toplo uz prilog po želji.

Prijatno:) 

(Recepti.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...