"SB" ZABILJEŽILA: Održana promocija knjige "Dubrovnik, grad Nabožićki", autorice Nataše Bartule Hebert (FOTO)

Radnja romana „Dubrovnik, grad Nabožićki“ vezana je za Natašin rodni kraj i odvija se u ambijentu starobosanskog Dubrovnika i srednjovjekovne Bosne.

  • Kultura

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 0

Promocija knjige "Dubrovnik, grad Nabožićki“ bosanskohercegovačke autorice Nataše Bartule Hebert, održana je danas u  Muzeju književnosti u Sarajevu.

Roman je objavljen u izdanju izdavačke kuće Bosanska riječ.

Autorica Nataša Bartula Hebert rođena je u Ljubini, a trenutno živi i stvara u Kanadi. Kćerka je prosvjetne radnice i oca muzičara, a majčina priručna školska biblioteka bila je ujedno i Natašina kolijevka u kojoj je od ranog djetinjstva razvila ljubav prema pisanoj riječi i umjetnosti.

Radnja romana „Dubrovnik, grad Nabožićki“ vezana je za Natašin rodni kraj i odvija se u ambijentu starobosanskog Dubrovnika i srednjovjekovne Bosne.

Glavni likovi su dijelom stvarne historijske ličnosti, a dijelom ličnosti kojima umjetnica daje specifičnu ulogu kako bi što vjernije dočarala ambijent i historijske događaje neposredno pred pad Bosanskog Kraljevstva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...