PORAZNI PODACI IZ AUSTRIJE: Od 95.000 bh. državljana koliko ih živi u toj zemlji, za glasanje na oktobarskim izborima prijavilo se samo...

Predsjednik Udruženja "Pokret snaga domovine" Ahmed Husagić objavio porazne podatke za Austriju. 

  • Politika

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 9

Nedavno se pojavila nezvanična informacija da je do sada u cijeloj dijaspori registrovano manje od 20 hiljada glasača, a u ponedjeljak navečer je predsjednik Udruženja "Pokret snaga domovine" i bivši savjetnik austrijskog kancelara, Ahmed Husagić objavio porazne podatke za Austriju. 

"Dragi moji sugrađani i sugrađanke iz Austrije, ovim putem vam se želim zahvaliti jer vas se i poslije toliko molbi i apela za izbore registrovalo samo 350 od mogućih 95.000 koliko vas živi u Austriji. Izgleda da vas ne zanima ni domovina, ni trud ljudi koji rade na ovome projektu a ni ja koji vas molim više od dva mjeseca da se registrujete kako bi mogli učestvovati na oktobarskim izborima i pomoći ljudima u Bosni i Hercegovini ali i čitavoj Europi", poručio je Husagić na Facebooku.

Dodaje da je očigledno da je njegova vjera u mnoge bila pogrešna jer im je 15 minuta vremena i previše da izdvoje za ljude u domovini.

"Očigledno da su vremena kada ste pomagali kao za poplave 2014. godine prošlost iako je ovo što se danas dešava ljudima u Bosni i Hercegovini puno gore od onih poplava. Ne mogu da slušam izgovore o razočarenju jer je to samo izgovor da se nešto ne uradi. Za one koji se ipak odluče za registraciju ovo je link: https://eizbori.izbori.ba Ako trebate pomoć prijavite se na: www.glasajmo.ba Ili napišite mi privatnu poruku na Facebook", poručio je Husagić.

Podsjećamo, "Pokret za državu" nastupit će kao koalicija više stranaka u borbi za zastupničke mandate u Narodnoj skupštini RS. Prije sedam dana predstavnici probosanskih stranaka u RS-u su i zvanično u Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine predali potpise kojima se potvrđuje izlazak ove koalicije na izbore za NSRS.

Stranke koje su potpisale koalicijski dokument su Stranka za BiH, SDP, SDA, SBB, DF, GS, PDA, Socijaldemokrate BiH, Narodni evropskih savez te Bosanskohercegovački Zeleni. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...