SAMOLJUBIVO I NEDŽENTLMENSKI: Milanović pustio finsku premijerku da ga čeka, šetala je salom i gledala umjetnine (VIDEO)

Prije nego što je stigla u Hrvatsku, finska premijerka je posjetila Albaniju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju, a danas će se u Banskim dvorima sastati i s premijerom Andrejom Plenkovićem.

  • Regija

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 5

Finska premijerka Sanna Marin u službenoj je posjeti Hrvatskoj u sklopu svoje turneje po zapadnom Balkanu, a na Pantovčaku ju je primio predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Reporter RTL-a Ivan Skorin tvitao je snimku finske premijerke koja je morala pričekati nekoliko minuta da se Milanović pojavi.

Za to vrijeme je prvo mirno stajala sama, a onda prošetala salom za prijem razgledavajući umjetnine s rukama prekriženim na leđima. Kad je čula da se vrata kroz koja Milanović mora proći otvaraju, vratila se do njih, ali hrvatski predsjednik se još nije bio pojavio. Nekoliko trenutaka je pričekala, a onda je stigao, nasmijan i pružio joj ruku.

Sanne Marin je posjetila Hrvatsku uoči summita NATO zemalja idućeg sedmice na kojem će se raspravljati o ulasku njezine zemlje u Sjevernoatlantski savez. Milanović već sedmicama priča kako ulazak skandinavskih zemalja u NATO treba uvjetovati reformom izbornog zakona u BiH. 

Prije nego što je stigla u Hrvatsku, finska premijerka je posjetila Albaniju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju, a danas će se u Banskim dvorima sastati i s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...