DOKTORI NISU MOGLI VJEROVATI SVOJIM OČIMA: Muškarca ujeo poskok, on ga ubacio u kesu i donio u dom zdravlja...

Pacijent ima oko 60 godina, a zmija ga je ujela za prst na ruci.

  • Hronika

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 0

Državljanina Švicarske porijeklom iz Srbije, koji ljeto provodi u svom rodnom kraju, ujela je za ruku najotrovnija zmija na našem podneblju - poskok.

Nakon što mu je pomoć ukazana u Službi hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja prebačen je u vranjsku bolnicu.

Prema riječima medicinskog tehničara bujanovačke HMP Saše Arsića pacijent je van životne opasnosti. Arsić kaže da pacijent ima oko 60 godina, a zmija ga je ujela za prst na ruci. Pored pacijenta u Hitnu je stigla i zmija.

- Čovek je hteo da uhvati tog malog poskoka i vrati ga u prirodu ne znajući o kojoj vrsti je reč. Iako ga je ujela, uspeo je da je uhvati, stavio je u kesu i doneo u našu službu. Kad smo videli da se radi o najotrovnijoj zmiji na ovom području odmah smo reagovali - ispričao je Arsić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...