BORENOVIĆ PRIZNAO: "Schmidt je realnost"

"I može da razriješi mnoge stvari u BiH".

  • Mini market

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 1

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je Christian Schmidt realnost i da može razriješiti mnoge stvari u BiH.

Rekao je i da Schmidt razgovara sa puno ljudi, pa je logično da razgovara sa Jelenom Trivić kao potpredsjednikom PDP-a.

"Schmidt je realnost. On je tu. Vučić je sa Schmidtom razgovarao dva puta, patrijarh Porfirije je razgovarao sa Schmidtom. Cijeli svijet je razgovarao. Ne vidim razlog zašto ne razgovarati", rekao je Borenović na konferenciji za novinare.

Borenović smatra da je zbog stalnog rasta cijena goriva krajnje vrijeme da se ukinu akcize na gorivo, prenosi Srna, i da Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH hitno treba da donese odluku o tome.

Navodeći da je Dom naroda prije tri mjeseca zaustavio odluku Predstavničkog doma da se akcize suspenduju na šest mjeseci, Borenović je izjavio da je time spriječeno pojeftinjenje goriva za oko 50 feninga po litru.

On je rekao da bi pojeftinjenje goriva za navedeni iznos značajno uticalo na budžete građana, ali dominantno na privredne aktivnosti i proizvode koji zavise od cijene goriva.

"Dok sve poskupljuje, vlast predvođena SNSD-om, HDZ-om i SDA povećava budžet institucija BiH za skoro 80 miliona KM, a u čitavom mandatu budžet je povećan za 140 miliona", rekao je Borenović i istakao da je budžet institucija potrošački, odnosno da se dominantno koristi za plate i privilegije funkcionera.

Vlasti Republike Srpske ne priznaju Schmidta na poziciji visokog predstavnika u BiH jer nije izabran uz saglasnost Savjeta bezbjednosti UN. Legitimitet Schmidtu spore i Rusija i Kina.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...