RAMA OGORČEN SASTANKOM U BRUXELLESU: "Sigurno ćemo stići u Evropu, ako ne u ovom onda najkasnije u NAREDNOM VIJEKU!"

"Mislim da ćemo sigurno stići u Evropu, nadam se prije narednog vijeka, ali najkasnije u narednom vijeku", rekao je Rama ironično.

  • Regija

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 1

Albanski premijer Edi Rama rekao je da je u Bruxellesu bio istorijski dan, ali u negativnom smislu, ali da nije iznenađen, jer nije ni očekivao da će na sastanku EU-Zapadni Balkan njegova zemlja nešto dobiti 

"Nisam frustriran, žao mi je EU. Kada vidimo da nije u stanju da oslobodi dva taoca Bugarske nije dobar utisak", rekao je Rama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, odgovarajući na pitanje novinara da li je razočaran zbog toga što nije bilo pomaka i zbog čega žali.  

Rama je kazao kako nije tajna da je njemu više stalo do EU nego Vučiću, jer su kako je rekao, Albanci religiozno privrženi EU."Naravno, imali su najdivnije riječi za nas, i da budem iskren i rekli da se osjećaju loše što ne može ništa konkretno da se uradi. Ali niko od njih nije rekao da se loše osjećaju zbog same EU, a ne zbog nas", istakao je Rama.On je ocijenio i da EU ima veći problem od Albanije, jer oni imaju veću odgovornost."Mislim da ćemo sigurno stići u Evropu, nadam se prije narednog vijeka, ali najkasnije u narednom vijeku", rekao je Rama ironično.On je najavio i da će Albanija nastaviti da obavlja i dalje svoj posao i da nastavi sa reformama, jer želi da bude zemlja gdje će se ljudi dobro osjećati i imati standard kao EU."Nisam očekivao ništa drugo od onoga što sam dobio, nije bilo iznenađenja", rekao je Rama.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...