ODLUKA EVROPSKOG VIJEĆA: Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za Evropsku uniju

Ovo je na svom Twitter prfilu potvrdio predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel.

  • Svijet

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 7

Evropsko vijeće potvrdilo je danas kandidatski status za pridruživanje EU Ukrajini i Moldaviji.

Ovo je na svom Twitter prfilu potvrdio predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel.

"Sporazum EUCO je upravo odlučio da Ukrajina i Moldavija dobiju status kandidata za EU. Ovo je historijski trenutak. Današnji dan označava ključni korak na vašem putu ka EU. Naša budućnost je zajedno", napisao je Michel uz čestitku predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom.

EU parlament glasao je danas "za" da se Ukrajini i Moldaviji odmah odobri kandidatski status za pristupanje Evropskoj uniji.

Što se tiče kandidatskog statusa za Bosnu I Hercegovinu, prema trenutnim pokazateljima izgleda da od toga nema ništa.

Određeni krug zemalja unutar EU je smatrao kako bi i Bosna i Hercegovina zbog situacije u kojoj se nalazi također trebala dobiti ovaj status.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...