PANIKA U HERCEGOVINI: Ne valjaju Vojin Mijatović i Mirko Šarović, radi li Nebojša Vukanović za Milorada Dodika!?

Vukanović je već duže razočaran jer nije dobio podršku opozicije za vlastitu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

  • Vijesti

  • 25. Jun. 2022  25. Jun. 2022

  • 5

Zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović na svom blogu prokomentirao je izbor predsjednik SDS-a Mirka Šarovića za kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima. Vukanović tvrdi da SDS nije slušao puls naroda i da su se vodili partijskim interesima, umjesto nacionalnim.

-Prevelika je energija u SDS-u i PDP-u potrošena na borbu oko kandidatura, a rukovodstvo SDS-a ignorisalo je javnost i puls naroda, koji je uporno i jasno slao signale da kandidat mora biti neko mlađi i novo lice, te su na kraju kandidovali Mirka Šarovića, koji je prošle godine otišao u penziju, a koji nažalost trenutno nema podršku naroda i svima je jasno da nije najbolje rješenje.

Sve me je podsjećalo na konklavu i izbor pape, koji traje dugo vremena kada se kardinali zatvore u Sikstinsku kapelu, ne izlaze van i ne kontaktiraju sa okolnim svijetom dok se ne donese odluka, a vjernici čekaju nestrpljivo kada će se pojaviti bijeli dim, koji je pokazatelj da je izbor završen. Čini mi se da su se čelnici SDS takođe izolovali i nisu slušali puls naroda a bojim se da bi se zbog toga mogla platiti skupa cijena, al ipak ne treba kloniti u apatiju jer nije sve izgubljeno, poručio je Vukanović na svom blogu.

Vukanović je već duže razočaran jer nije dobio podršku opozicije za vlastitu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Stoga ne čude kritike na račun lidera SDS-a Mirka Šarovića, ali i potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića, koji je ranije istaknuo kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Mijatović je Vukanoviću vlastitom kandidaturom pomrsio račune i zbog glasova Bošnjaka i Hrvata u bh. entitetu Republika Srpska, na koje je Vukanović očito računao.

No, nakon još jednog Vukanovićevog javnog negiranja genocida u Srebrenici, te pohvalama na račun novog partijskog „pojačanja“ u vidu banjalučkog četnika Milana Minje Savanovića, o kojem je "Slobodna Bosna" već pisala, nameće se otvoreno pitanje – radi li Vukanović za Dodika!?

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...