NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA U HERCEGOVINI DOŽIVJELA PRAVI PROCVAT: Kuće s bazenima sve traženije, slobodnih termina više gotovo da više i nema

Tišina, mir i potpuna privatnost razlozi su zbog kojih turisti i građani BiH sve češće radije umjesto mora biraju kuću s bazenom.

  • Ekonomija

  • 26. Jun. 2022  26. Jun. 2022

  • 0

Vikendice s bazenom sve su popularnija odredišta za ljetovanje. Izuzetak nije ni Hercegovina, gdje se zbog velike potražnje sve veći broj ljudi okreće tom obliku turizma, koji se pokazao uspješnim i profitabilnim.

Porodica Kljako petu godinu za redom iznajmljuje kuću s bazenom u Malom polju kod Blagaja, u kojem je svakim danom sve veći broj takvih objekata, no usprkos tome do slobodnog termina se teško dolazi s obzirom na to da se mjesecima unaprijed glavni dio sezone u rekordnom roku popuni.

Kod nas je sezona uvelike počela, imamo dosta rezervacija, vratilo se sve na ono razdoblje od prije pandemije i svake godine je sve veća potražnja za ovom vrstom smještaja“, rekla je Asja Kljako.

Tišina, mir i potpuna privatnost razlozi su zbog kojih turisti i građani BiH sve češće radije umjesto mora biraju kuću s bazenom.

Do pandemije glavni gosti su im većinom bili stranci, no već dvije godine dobar dio sezone popunjavaju domaći gosti koji ne žale izdvojiti novac za dobar odmor.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...