NAKON DRAME PRED NARODNIM POZORIŠTEM U SARAJEVU: Oglasio se glumac Marko Mandić, kaže da je policija...

“Svaka predstava je test sa publikom i okolinom u kojoj se igra”, dodao je.

  • Kultura

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 8

Sarajevska policija kaznila je vrhunskog i nagrađivanog slovenačkog glumca Marka Mandića zbog uključivanja elemenata golotinje u subotnji nastup u sklopu međunarodnog festivala ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Mandić je za N1 Slovenija objasnio šta se desilo.

Proslavljeni slovenački glumac Marko Mandić nastupio je u subotu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na poziv Međunarodnog festivala umjetnosti Zvrk. Predstava pod nazivom Zajedno, koja, između ostalog, propituje važnost partnerstva i ljubavi, uključuje i elemente golotinje.

Nastup je prekinut jer nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Kantona Sarajevo. Mandić je, s druge strane, kažnjen zbog narušavanja javnog reda i mira. Zbog Mandićeve golotinje na subotnjem umjetničkom performansu, uznemireni su i pojedini dijelovi društva u BiH.

Kako je u odgovoru objasnio glumac Marko Mandić, predstava nije prekinuta tokom njegove golotinje, već kasnije. “Neki su imali problema, jer u predstavi je i golotinja”, rekao je Mandić za N1.

Policija je, kako je rekao, korektno postupala prema svima umješanim.

“I sa onima koji su imali problema sa predstavom i sa nama”, dodao je. On je dodao da mu nije poznat razlog zašto organizatori festivala nisu sproveli sve procedure za javnu manifestaciju.

Mandić je također naglasio:

„Tema festivala je ljubav i suživot između ljudi i zajednica. Sadržaj predstave Zajedno je i ljubav. Ali ljubav uključuje i tijelo, često nago tijelo. Zato mi je čudno, prije svega, da struje koje najviše promiču povećanje nataliteta imaju najviše problema s tjelesnošću.”

Kako je dodao Mandić, incident u Sarajevu neće uticati na dalje prikazivanje predstave.

“Svaka predstava je test sa publikom i okolinom u kojoj se igra”, dodao je.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...