IZBJEGAVATI ODSAD PA NADALJE: 5 boja kojima nikada ne treba obojiti kuhinju

Barem tako tvrde stručnjaci.

  • Jeste li znali

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 0

Odabir boje za kuhinju je prilično odgovoran posao jer ti tonovi će biti dio tvog doma još puno godina.

Znači, pronađi nešto dovoljno moderno da izgleda dobro, a dovoljno bezvremensko da se izbjegne osjećaj zastarjelosti

Stoga je dobro pogledati šta savjetuju stručnjaci za uređenje interijera

Dok je izbor boja važan u svakoj prostoriji tvog doma, može biti teže, ali i dugotrajnije i skuplje, prilagoditi svoje ideje boja za kuhinju. Međutim, ono što za početak treba znati su nijanse za koje stručnjaci kažu da nikako ne spadaju na kuhinjske zidove.

Nije tajna da su ideje za bijele, neutralne i zelene kuhinje posljednjih mjeseci napravile digle puno prašine u industriji dizajna, međutim, ovi tonovi su možda proživjeli svoje najbolje dane, kažu stručnjaci za boje.

Evo nijansi koje treba izbjegavati u 2022. godini.

1. Crvena

Crvena je nekako oduvijek bila kontroverzan izbor u kuhinji, pa nije iznenađujuće da stručnjaci upozoravaju na to i to osobito kod bojenja velikih površina kuhinje u crveno. Kuhinja je prostor u kojem se trebaš opustiti dok kuhaš, jedeš ili ugošćuješ prijatelje. Za mnoge je crvena boja moćna i previše ometajuća za ovu specifičnu prostoriju. Stoga, unatoč svojoj poznatoj sposobnosti da poboljša tvoja osjetila (i potencijalno poboljša okus hrane), za mnoge je ovu strastvenu nijansu najbolje "poslužiti" izvan kuhinje.

2. Sjajna bijela

Koncept potpuno bijelih kuhinja izazvao je raspravu kao jedan od kuhinjskih trendova koje treba izbjegavati, a sjajna bijela, čak i u umjerenim količinama, pala je u potpunu nemilost među dizajnerima. Ako i dalje želiš ugraditi bijelu kuhinju u svoj dom, stručnjaci preporučuju da se odlučiš za kremasto bijeli ili čak ton "boje gljiva", toplu sivkasto-smeđu nijansu bijele, koji će biti puno topliji i privlačniji.

3. Žuta

Stručnjaci kažu da ova fluorescentna nijansa odvlači pažnju od ostalih lijepih predmeta koje možda imaš u svojoj kuhinji, poput radnih ploča ili rasvjetnih tijela. U tvojoj kuhinji se već događa puno toga, a zasigurno ti ne treba osjećaj kaosa kojem pridonosi žarka žuta boja.

4. Bež

Premda se bež može činiti kao siguran izbor koji će izdržati test vremena, stručnjaci upozoravaju da bi tvoja kuhinja mogla izgledati dosadno i beživotno. Bež često daje konzervativan dojam, tvrde oni, pa predlažu da se odlučiš za riskantniju, ali elegantnu nijansu.

5. Tamno zelena

Premda je izgled kuhinje uvijek prioritet, stručnjaci upozoravaju da neke nijanse mogu utjecati na vrijednost tvoje kuće. Među najistaknutijim od svih je tamnozelena. Boje koje treba apsolutno izbjegavati su tamnije boje i nijanse zelene, plave, crvene i ljubičaste, koje će baciti sjenu na hranu i zamračiti prostor. Zelenu i narančastu osobito treba izbjegavati u kuhinjama.

(24sata.hr) 


MOŽDA VAS ZANIMA...
8 kuhinjskih trendova koji su hit u 2022. i jedan kojeg prestajemo slijediti Rubrika Life&styleLIFE&STYLE
Dakle, ako razmišljaš o prodaji svog doma s tamnozelenom kuhinjom, možda bi trebala još jednom razmisliti. Ova boja, kažu, ruši cijenu nekretnine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...