MEDVEDEV OTVORENO PRIJETI: "Ako to učini država članica NATO-a, to znači sukob s cijelim sjevernoatlantskim savezom. Treći svjetski rat. Potpuna katastrofa..."

Izjavio je i da će Rusija, ako Finska i Švedska uđu u NATO, ojačati svoje granice i biti "spremna na korake odmazde", a to bi moglo uključivati mogućnost postavljanja hipersoničnih raketa Iskander "na njihov prag".

  • Svijet

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 2

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da bi bilo kakvo zadiranje neke zemlje članice NATO-a na poluotok Krim moglo predstavljati objavu rata Rusiji, što bi moglo dovesti do trećeg svjetskog rata.

- Za nas je Krim dio Rusije. A to znači zauvijek. Svaki pokušaj zadiranja u Krim je objava rata našoj zemlji. A ako to učini država članica NATO-a, to znači sukob s cijelim sjevernoatlantskim savezom. Treći svjetski rat. Potpuna katastrofa, rekao je Medvedev za novinsku internet stranicu Argumenty i Fakty.

Izjavio je i da će Rusija, ako Finska i Švedska uđu u NATO, ojačati svoje granice i biti "spremna na korake odmazde", a to bi moglo uključivati mogućnost postavljanja hipersoničnih raketa Iskander  "na njihov prag".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...