DINO STOJI ČVRSTO UZ DRAGANA: Konaković ne pokazuje interes da se suprotstavi Čoviću, video otkriva sve…

Kakvu igru igra Elmedin Konaković doznat ćemo uskoro.

  • Mini market

  • 29. Jun. 2022  29. Jun. 2022

  • 1

Na kantonalnim listama probosanskih stranaka ima dovoljno Hrvata, najviše su ih kandidovali SDP BiH i DF, SDA ih ima na listama u Ze-Do i USK, jedino je Narod i pravda nezainteresiran.

Ukoliko probosanske stranke žele izbjeći HDZ-ove blokade prilikom formiranja Vlade FBiH, nužno je Draganu Čoviću oduzeti dvotrećinski kontrolni paket u Domu naroda FBiH. Ali stranačke liste će pokazati da li postoji zainteresiranost kod probosanskih stranaka.

Dok skoro sve probosanske stranke kandidiraju Hrvate za kantonalne zastupnike, Narod i Pravda ne pokazuje interes da se Draganu Čoviću oduzme kontrolni paket u Domu naroda FBiH.

Podsjećanja radi, lider Naroda i Pravde je za Face TV rekao da se “suprotstavlja tome da  HDZ-u uzme šest delegata”.

„Slobodna Bosna“ već je izvijestila kako je lider Naroda i pravde Elmedin Konaković i ranije potvrdio svoje političko stajalište o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda i izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

“Prije nego je propao prijedlog izmjene Izbornog zakona BiH lider Naroda i pravde Elmedin Konaković i njegova stranka su već dobrano bili na hrvatskoj strani. Dosta su ga SDA i DF napadali, ali on je u biti bio pridobiven”, kazao je politolog i komentator HRT-a Aleksandar Musić.

Pogledajte video.

Kakvu igru igra Elmedin Konaković doznat ćemo uskoro.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...