MIRKO ŠAROVIĆ NE ZNA: "Nemam informaciju da je osnovana agencija za lijekove RS-a i ne znam šta to znači"

Šarović je poručio da su sada potpuno uvjereni da od samog početka vlast nikada nije imala stvarnu i jasnu namjeru da donesu bilo kakav plan za podršku građanima u vrijeme velike krize inflatorne i svake druge.

  • Politika

  • 29. Jun. 2022  29. Jun. 2022

  • 0

Mirko Šarović, kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH iz RS-a je poručio da je vlast RS-a uvela u bezdan iz kojeg ne znaju kako da je izvedu.

Šarović je poručio da su sada potpuno uvjereni da od samog početka vlast nikada nije imala stvarnu i jasnu namjeru da donesu bilo kakav plan za podršku građanima u vrijeme velike krize inflatorne i svake druge.

Poručio je kako su sve reformske zakone koje bi pomogle narodu podržali u bilo kojem čitanju, čak da će glasati za i ako se amandmanima mijenjaju njihovi prijedlozi zakona ako će to dobro biti dobro za građane.

"Ako SNSD predloži stopu od 0 posto mi ćemo podržati jer je korisno za građane," rekao je Šarović i dodao da će i narednom periodu insistirati na snižavanju akciza i stope PDV-a.

"U oktobru će se dešavati najvažniji događaj u BiH u cijeloj ovoj godini i mi se pripremamo za to i smatramo da je to referendumsko pitanje. Izbori su pitanje za ili protiv, jeste li za ovu vlast ili tražite promjene. Trećeg puta ili treće linije nema. Postoje samo dvije kolone vlast i opozicija i na tome ćemo insistirati," jasan je Šarović.

O odnosima sa Srbijom Šarović je rekako kako je suštinski bitno da se imaju dobri odnosi sa Srbijom i njenim rukovodstvom ko god to bio. Naglasio je da je Srbija u proteklim godinama finansijski i na druge načine pomagala Republiku Srpsku.

"Zahvalni smo na podršci Republike Srpskoj, mi očekujemo da Srbija svima nama poželi sve najbolje za opće izbore i taj odnos Srbiej je najvažniji i mi ćemo uzvratiti na isti način. Ko god pobjedi graditi će odnose Republike Srpske i Srbije na najvišem mogućem nivou i time doprinijeti dobrim odnosima Srbija sa Bosnom i Hercegovinom," kazao je Šarović.

Šarović kaže da razgovaraju i sa drugim opozicionim partijama i da žele da se opoziconi kapacitet uveća ukoliko je to moguće. Ističe da to nije lako postići ali da svi žele promjenu vlast i promjene da bi pobjedili na sva tri nivoa. Razgovarali su sa SPS-om, Pokret koji vodi Vukanović i sa manjim strankama koje nisu parlamentarne ali koje su važne.

"Ja sam predsjednik SDS-a i kandidat te stranke. Svako ko je imao ambiciju da bude kandidat to je legitimno pravo. Svako ima pravo da kaže da je najbolji. Mi smatramo da smo napravili pravi izbor kao i PDP. Imali smo različite ambicije i sada se okrećemo budućnosti i treba nam svako i ko je imao rezerve oko određenih stvari. Nemam ja sujete ili bilo čega drugog, moramo sjesti i razgovarati ako su nam ciljevi isti," rekao je Šarović o kritikama koje mu je uputio Nebojša Vukanović.

O Zakonu o lijekovima Republike Srpske, Šarović je rekao da izuzev krize i traumatične situacije nisu dobili ništa. Kaže da je vlast kreirala veliku krizu sa velikim ambicijama i da ne zna kamo ide. Naslijeđe vlasti kaže Šarović je haos.

"Ovo je politika koja nije donijela nikako dobro Republici Srpskoj i nejnim građanima. Ovo je igranje sa sudbinom i naroda i Republike Srpske. Sve probleme ćemo rješavati u dijalogu a ne jednostrano," poručio je Šarović o odluci kojom je pokušano da se preuzme nadležnost sa državnog nivoa.

Kazao je kako nema informaciju da je osnovana agencija za lijekove, da ne zna šta to znači i šta će suštinski da donese. Pojašnjava je to osnovano na papirudonijeti određeni propisi, a da ne znaju šta će se desit. Misli da vlast u RS-u mnogo boli glava zbog onoga što su nepromišljeno uradili ne slušajući savjete sa više strana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...