TEGELTIJA I AMBASADOR BUGARSKE: Izraženo razočarenje odnosom pojedinih zemalja članica EU prema evropskom putu BiH

Na sastanku su istaknuti dobri i prijateljski bilateralni odnosi.

  • Vijesti

  • 29. Jun. 2022  29. Jun. 2022

  • 1

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas s ambasadorom Republike Bugarske u BiH Valerijom Yotovom o političko-ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, s posebnim osvrtom na proces evropskih integracija.

Na sastanku su istaknuti dobri i prijateljski bilateralni odnosi, bez otvorenih pitanja te je iskazana potreba za unapređenjem ekonomskih odnosa, s posebnim osvrtom na povećanje vanjskotrgovinske razmjene. 

Tegeltija je izrazio razočarenje odnosom pojedinih zemalja članica Evropske unije prema evropskom putu Bosne i Hercegovine i generalnim ignoriranjem zapadnog Balkana.

Zahvalio je Bugarskoj na kontinuiranoj podršci evropskim stremljenjima Bosne i Hercegovine, te konkretnoj, prijateljskoj pomoći tokom pandemije i projektima obnove koje provodi u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...