VELIKI JUBILEJ: Neno Belan o 37 godina karijere, novom pjesmom otvara festival u Splitu (FOTO)

Za pjesmu "Jube moja znaj" snimljen je i spot koji je trenutno u fazi montaže, a u njemu se i sam Belan, kako kaže, prisjetio vlastitog ljubavnog iskustva

  • Estrada

  • 01. Jul. 2022  01. Jul. 2022

  • 0

Neno Belan je bez svake sumnje najplodniji autor kad je ljubav u pitanju. Opjevao ju je na nebrojeno mnogo načina, kroz više od 250 pjesama, a ljubav mu je i dalje neiscrpna inspiracija. Iza njega je impresivnih 37 godina karijere na domaćoj muzičkoj  sceni, a čak 25 s bendom Fiumensi.

Svoj veliki jubilej Belan i Fiumensi slave tokom čitave godine, no prvi od tri velika slavljenička koncerta održat će se upravo danas, 1. jula na splitskim Prokurativama, i to u danima Splitskog festivala. Naravno, Neno će biti i dijelom svog omiljenog festivala gdje nastupa s novom pjesmom "Jube moja znaj", u kojoj je, prema vlastitom iskustvu, opjevao rastanak na jedinstven i veseo način, a vrlo skoro za novi singl izlazi i spot.

"Moj bend Fiumensi i ja slavimo jedan jako lijepi i veliki jubilej, i to u istoj postavi. Dakle, ekipica koja se skupila sad već daleke 1997. se penje i sada na binu. Proglasili smo čitavu ovu godinu kao jubilarnu i svaki, pa i najmanji koncert nam je slavljenički, što stoji i na plakatima. Naravno da smo se posebno fokusirali na tri najveća koncerta koji će se održati u Splitu, Rijeci i Zagrebu, obzirom da sam ja iz Splita, bend iz Rijeke, a Zagreb je glavni grad naše domovine. To su tri najvažnija nastupa i za njih ćemo pripremiti specijalne programe. Krećemo od Splita, s Prokurativa i to u danima Splitskog festivala. Iskoristili smo taj moment da to spojimo", govori Belan.

image

Neno Belan (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

Kako kaže, spremaju vrlo lijep i zanimljiv koncert, a prije svega - nesvakidašnji.

"Osim nas četvorice, biti će i dosta naših prijatelja glazbenika na bini i koristiti ćemo dio orkestra Splitskog festivala. Zamislili smo koncert u dva dijela. Prvi zovemo "Mediteranski orkestar" i to je u principu akustična svirka uz pomoć orkestra i pjesme koje su elegičnije i baladičnije i možda malo latino koje pašu uz taj zvuk akustike.

Uz veliki slavljenički koncert, Neno će i ove godine dati svoj doprinos i na samom Splitskom festivalu pjesmom "Jube moja znaj".

"To je moj novi singl kojeg sam napravio u suradnji s Nikšom Sviličićem koji mi je podario jedan interesantan tekst koji sam uglazbio i napravio aranžman i snimio u svom studiju. Specifičnost te pjesme je da govori o rastanku dvoje ljudi, ali na veseli način. Obično su pjesme o rastanku depresivne, režu se žile, ljudi plaču i slično, a ovdje se pleše i pjeva i vrlo je živa", priča Belan.

Za pjesmu "Jube moja znaj" snimljen je i spot koji je trenutno u fazi montaže, a u njemu se i sam Belan, kako kaže, prisjetio vlastitog ljubavnog iskustva, prenosi Jutarnji.hr.

Ostatak teksta čitajte ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...