PODSJEĆANJE NA UŽAS: Otvorena izložba "Srebrenički put pakla" u Grazu

"Sljedeće sedmice po prvi put u Parlamentu Austrije donosimo Rezoluciju o Srebrenici", izjavila je Bedrana Ribo

  • Kultura

  • 01. Jul. 2022  01. Jul. 2022

  • 0

Izložba fotografija "Srebrenički put pakla", autora bosanskohercegovačkog reportera Ahmeta Bajrića – Blicka, večeras je otvorena u Muzeju historije u austrijskom Grazu

Izložba fotografija „Srebrenički put pakla“, autora bosanskohercegovačkog reportera Ahmeta Bajrića – Blicka, večeras je otvorena u Muzeju historije u austrijskom Grazu, javlja Anadolu Agency (AA).

"Postavili smo 22 fotografije koje vjerodostojno opisuju razmjere počinjenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Raduje me što su otvaranju izložbe prisustvovali brojni građani, ali i ljudi iz društveno-političkog života Austrije", izjavio je autor izložbe Ahmet Bajrić – Blicko.

Otvorenju izložbe prisustvovali su profesorica Dženeta Džambo, Fikret ef. Fazlić, političar Hors Alic, političarka Bedrana Ribo, političarka Anna Robosch, političar Karl Dreisiebner...

"Sljedeće sedmice po prvi put u Parlamentu Austrije donosimo Rezoluciju o Srebrenici. To je važan i hrabar korak. Sve parlamentarne stranke podržavaju Rezoluciju o Srebrenici. Važno je da se jasno i glasno kaže da je u Srebrenici bio genocid i da svi parlamentarci stanu iza toga. Nadam se da će i drugi parlamenti usvojiti takvu rezoluciju", izjavila je Bedrana Ribo, članica Parlamenta Austrije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...