SKANDAL U SARAJEVU: Policijski komesar kriminalce častio ćevapima, a policajcima dao "usmrdjele" sendviče!?

Ipak, iako Selimović ovim činom sa sendvičima nije pokazao poštovanje i brigu prema svojim i policajcima iz drugih policijskih agencija, u svom mandatu je, čini se, to pokazao prema uhapšenim dilerima, razbojnicima, lopovima i svim ostalim osumnjičenim za počinjenje krivičnih djela iz nadležnosti Uprave policije MUP-a KS-a

  • Društvo

  • 01. Jul. 2022  

  • 0

Sarajevski policijski komesar Nusret Selimović je tokom osiguravanja treće “BH povorke ponosa”, svojim policajcima osigurao, kako za Hayat kažu policajci, 1350 “usmrdjelih” sendviča, koje nisu smjeli iz zdravstvenih razloga ni pojesti.

Prema riječima policajaca koji su govorili za sarajevsku televiziju, ti sendviči pravljeni od novca građana su “završili” u kantama za smeće.

Ipak, iako Selimović ovim činom sa sendvičima nije pokazao poštovanje i brigu prema svojim i policajcima iz drugih policijskih agencija, u svom mandatu je, čini se, to pokazao prema uhapšenim dilerima, razbojnicima, lopovima i svim ostalim osumnjičenim za počinjenje krivičnih djela iz nadležnosti Uprave policije MUP-a KS-a, a koji su uhapšeni i zadržani u policijskim prostorijama MUP-a KS-a. To pokazuju ugovori i izdvojena sredstva za potrebe pripremanja obroka za uhapšene osobe.

alt

alt

alt

alt

Posljednji ugovor za pružanje usluga dostavljanja pripremljenih obroka za zadržane osobe lišene slobode iznosio je 8.000 KM bez uključenog PDV-a za stotine porcija ćevapa.

Dobavljač se obavezao da će usluge pružati svakog dana (uključujući vikend i dane praznika) u predviđenom terminu za:

– doručak od 07.30 do 08.30

– ručak od 13.30 do 14.30

– večera od 19.00 do 20.00

Za 2021. godinu komesar Selimović je planirao sredstva u iznosu 10.000 maraka (bez PDV-a) za uhapšene. Godine 2020. odobrio je 14.500 maraka za uhapšene, a krajem 2019. ubrzo po preuzimanju “fotelje”, komesar je odobrio 2.500 maraka. Dakle, on je u svom mandatu uhapšene koje su hapsili isti oni policajci koje je “počastio” “usmrdjelim” sendvičima, osigurao obroke koji su građane koštali više od 35.000 PDV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...