SRPSKI ODBOJKAŠI KOJI SU ODBILI IGRATI PROTIV KOSOVA: "Znali smo da će nas izbaciti"

"Cilj nam je bio pobijediti Tursku, čak i da osvojimo prvenstvo Balkana. Tako smo i ušli u meč. Izgubili smo i znali smo što nas čeka. Nismo to priželjkivali", rekao je Rajković

  • Sport

  • 02. Jul. 2022  

  • 2

Srbijanski dvojac u odbojci na pijesku koji čine Marko Makarić i Vukašin Rajković usred takmičenja povukao se s Balkanskog prvenstva u odbojci na pijesku, koje se održava u turskom Balikesiru. Kao službeni razlog navedena je lakša povreda Rajkovića, međutim srpski mediji donose drugačije informacije.

Naime, Rajković i Makarić odustali su od takmičenja nakon što su se trebali susresti s predstavnicima Kosova. Makarić je to objavio na Instagramu pa ubrzo obrisao, prenosi Index.hr.

"Nažalost, ovo je kraj takmičenja za nas zato što sutra ne možemo izaći na teren protiv reprezentacije tzv. Kosova. Takmičenje završavamo ponosno na 9. mjestu jer za nas Kosovo je Srbija", napisao je tada, a sada su se ponovno oglasili.

Dali su novu izjavu

"Kad smo saznali za Balkansko prvenstvo, znali smo da je jedna njihova ekipa tamo. Organizatori su znali kakva je situacija i sklonili su nas ždrijebom. Mi smo pobijedili u prvom kolu, a oni su izgubili. Pred nama je bio meč protiv Turske. Znali smo da ako izgubimo od Turske, idemo na njih.

Cilj nam je bio pobijediti Tursku, čak i da osvojimo prvenstvo Balkana. Tako smo i ušli u meč. Izgubili smo i znali smo što nas čeka. Nismo to priželjkivali. Medalja je bilo ranije, doći će ih još", rekao je Rajković u razgovoru za Prvu TV, a Makarić se nadovezao:

"Tada smo popričali i donijeli odluku. Znali smo da idemo kući, ponosno smo završili na 9. mjestu. Ostaje žal zbog borbe za medalju, ali smo znali da ne možemo nastaviti sudjelovati na turniru."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...