U TURSKOJ ODRŽAN MEMORIJALNI PROGRAM UOČI 11. JULA; MUNIRA SUBAŠIĆ PORUČILA: "27 godina se borimo za istinu"

Nakon prigodnih obraćanja, upriličen je vjerski dio programa.

  • Društvo

  • 03. Jul. 2022  03. Jul. 2022

  • 1

Danas je u općini Kecioren, Ankara, održan memorijalni program posvećen obilježavanju nadolazeće 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Predstavnici BiH su bili Dževad Mahmutović, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”, Adis Alagić, ambasador BiH u Turskoj, kao i naš prijatelj Ergin Luma, bivši savjetnik za medije turske ambasade u BiH.

"Zahvaljujem vam se svima na današnjem dolasku, jer samo tako možemo sačuvati istinu od zaobrava. Mi kao majke Srebrenice se 27 godina borimo za istinu i čekamo pravdu. Zahvaljujući našem svjedočenju, dokazali smo da se na kraju 20. stoljeća desio genocid u srcu Evrope", kazala je Subašić.

Nakon prigodnih obraćanja, upriličen je vjerski dio programa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...