SERGEJ LAVROV OPTUŽIO ZAPAD: "Britanija pokušava da uvede svoju flotu u Crno more i da kontrolišu izvoz žita"

Lavrov je dodao da zapadne zemlje pokušavaju da iskoriste prehrambenu krizu u svijetu u razne svrhe

  • Svijet

  • 03. Jul. 2022  03. Jul. 2022

  • 1

"Britanske vlasti pokušavaju da pronađu izgovore i stvore uslove da uvedu svoju flotu u Crno more i uspostave kontrolu nad izvozom žita iz Ukrajine", izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Ako slušate, na primjer, izjavu britanskog premijera Borisa Johnsona i njegovog ministra vanjskih poslova, oni očigledno pokušavaju da stvore uslove da se Kraljevska mornarica infiltrira u Crno more i dođe ovdje kako bi upravljali svim procesima oslobađanja žita iz luka koje su Ukrajinci dužni da očiste od mina", rekao je on.

Lavrov je dodao da zapadne zemlje pokušavaju da iskoriste prehrambenu krizu u svijetu u razne svrhe, među kojima je i propaganda kojom žele da stvore pozitivnu sliku o Ukrajini, a negativnu o Rusiji, prenosi TASS.

"Zapadne zemlje to rade zbog naglog pogoršanja situacije kod njih, što, prema principima neoliberalne demokratije, zahtjeva odvraćanje pažnje stanovništva", naglasio je ruski ministar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...