AIDA TERZIĆ UŽIVO IZ HURGHADE: Jesu li plaže zatvorene i ima li turista nakon napada ajkula?

S mjesta gdje se dogodio napad javila se Aida Terzić iz agencije Relax tours koja već dvadeset godine organizuje putovanja građana BiH u Egipat.

  • Vijesti

  • 04. Jul. 2022  

  • 0

Napad ajkule koji se desio u popularnom egipatskoj kupalištu Hurgada, gdje ljetuju i brojni turisti iz Bosne i Hercegovine, izazvao je mnogo pažnje svjetske javnosti.

S mjesta gdje se dogodio napad javila se Aida Terzić iz agencije Relax tours koja već dvadeset godine organizuje putovanja građana BiH u Egipat.

"Budući da nas pozivate i pitate za stanje u Egiptu, plaže su otvorene, nikada se nisu ni zatvarale i sve funkcioniše u najboljem redu. Plaže su prepune turista, kupate se kako je i predviđeno do 18 sati bez brige. Jedan napad morakog psa je potvrđen, a drugi nije. Ukoliko se kupate iza 18 sati postoji mogućnost da vas životinje zbog slabe vidjivosti zamijene za nekom koja je njohova hrana, stoga su pravila svakog hotela da se ne kupa iza 18 sati, upravo kada se jedan napad i desio", pojasnila je Aida Terzić u videu.

 

Podsjećamo, proteklog vikenda šezdesteosmogodišnja Austrijanka preminula je nakon što je napala ajkula.

Strašni incident zabilježili su turisti koji nisu smjeli uću u vodu da joj pomognu, ali su pokušali na razne načine da privuku pažnju ajkule.

Žena je plivala i odjednom je počela ispuštati zvuke, a voda oko nje je postala crvena. Uspjela je doći do obale bez ruke, a noga joj je, prema navodima svjedoka, također bila povrijeđena. 

Nažalost, prema navodima Al Arabiya, preminula je u bolnici od šoka.

Tragedija se dogodila u Hurgadi na plaži Sahl Hasheesh.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...