NEMAJU GRANICE NIKAKVE: I zastupnici u NSRS-u tražili povećanje plata za zaposlene u javnoj službi

Nakon uvodne riječi ministrice Vidović, niko od zastupnika u NSRS-u se nije javio za raspravu, a trećina od ukupno 83 zastupnika je najavila odsustvo sa današnjeg zasjedanja.

  • Vijesti

  • 06. Jul. 2022  06. Jul. 2022

  • 0

Ministrica finansija RS-a Zora Vidović objasnila je danas, na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, da je kroz osam zakona o povećanju plaća u javim službama i institucijama u RS-u, predloženo povećanje plata zaposlenima za 100 KM, za šta iz budžeta do kraja godine treba izdvojiti ukupno 47,6 miliona KM.

Najviše će biti izdvojeno za zaposlene u zdravstvu, ukupno 12,5 miliona KM do kraja godine, javne službe 2,5 miliona, osnovno i srednje obrazovanje 17,4 miliona, kultura 650.000 KM, visoko obrazovanje i studentski standard 2,9 miliona, zaposlene u organima uprave 3,9 miliona KM, MUP-a RS 6,3 miliona KM i pravosuđe 1,3 miliona KM.

- Kako će se kretati prihodi u narednom periodu, moguće je i još povećanja na određenim stavkama. Očekujemo da rebalans budžeta bude ostvaren do kraja godine i da se, sve što se predlaže, realno i ostvari i izađe prema stanovništvu - izjavila je Vidović.

Nakon uvodne riječi ministrice Vidović, niko od zastupnika u NSRS-u se nije javio za raspravu, a trećina od ukupno 83 zastupnika je najavila odsustvo sa današnjeg zasjedanja.

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...