NOVI SKANDAL PRKAČINA U HRVATSKOM SABORU: "Slušaj nakazo jedna… koliko te Bog unakazio tjelesno…" (VIDEO) 

"Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu", zagrmio je Prkačin s govornice ne birajući riječi. 

  • Regija

  • 06. Jul. 2022  06. Jul. 2022

  • 6

Saborski zastupnik  Ante Prkačin  danas je s govornice izvrijeđao saborsku zastupnicu Uršu Raukar nazvavši je nakazom. 

U govoru je komentirao istup zastupnice Raukar o migrantima, koja je izrazila nezadovoljstvo što se ukrajinske izbjeglice drugačije tretiraju od migranata iz Afganistana, Sirije i drugih zemalja. 

"Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati ​​vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli”, govorio je Prkačin u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, spomenuvši pritom i Josipa Broza Tita, prenosi Jutaranji hr. 

Na te riječi Raukar mu je sa svog mjesta dobacila "Sram te bilo", što je razbjesnilo Prkačina. 

"Slušaj nakazo jednu, koliko te je Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu", zagrmio je Prkačin s govornice ne birajući riječi. 

Predsjedavajući Reiner mu je potom dao opomenu upozorivši ga da ne može tako govoriti, ali je opomenuo i Uršu Raukar poručivši joj da ne može sa svog mjesta dovikivati ​​drugima. 

Današnji incident u Saboru oštro je osudila na Twitteru zastupnica Centra Dalija Orešković. 

"Teško je opisati dno na koje je Hrvatski sabor pao. Nisu problem politički obračuni, koliko god žestoki i neugodni bili. Problem su zastupnici koji su prešli granicu elementarne ljudskosti i pristojnosti. Svega 5,6 dana od prošlog incidenta Prkačin je danas Uršu Raukar nazvao nakazom", poručila je. 

Podsjetimo, prije sedam dana isti je zastupnik u govoru spominjao SDP-ovu gradonačelnicu Šiška Kristinu Ikić Baniček za koju je rekao da je 'debeljuškasta' i 'masna'. 

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...