Gastro
BOSNO MOJA, DIVNA, MILA..: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač prema našem receptu i oduševite ukućane...
26. Avg. 20250
Ružice su vrlo slične baklavi. Razlika je u oblikovanju.
Gastro
08. Jul. 2022 08. Jul. 2022
0
Složene jufke saviti kao rolat i sjeći ružice širine 3-4 cm. Broj jufki koje složite jednu na drugu zavisi od toga koliku želite veličinu ružica.
Sastojci
500 gr jufke
250 gr maslaca
Nadjev
500 gr oraha mljevenih
jedna manja šolja šećera
Tirit za ružice
1 jaje
1 kašika maslaca
brašna po potrebi
Tirit napravite tako da umutite jaje i maslac i dodajte toliko brašna dok se tirit ne pođe rasipati u mrvice. Možete ga malo prosušiti u rerni.
Tirit nije obavezan sve je stvar ukusa i navike.
Agda
1000 gr šećera
1000 ml vode
Mljevene orahe, šolju šećera i gotov tirit sastaviti za posip.
Jednu čistu kuhinjsku krpu blago pošpricati sa vodom. Na nju staviti jufku i posuti je pripremljenim posipom, staviti drugu, isto je posuti, pa treću i četvrtu stalno posipajući.
Tako složene jufke saviti kao rolat i sjeći ružice širine 3-4 cm. Broj jufki koje složite jednu na drugu zavisi od toga koliku želite veličinu ružica.
Kad ih složite u tepsiju jednu po jednu zalijte ih istopljenim maslacem. Pecite u rerni na 130 do 150C stepeni oko sat i petnaest minuta dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Ako ih odmah hoćete zaliti pripremite agdu-zaljev i neka bude hladna u suprotnom ako su ružice hladne nek agda bude vruća.
                            
                        Gastro
BOSNO MOJA, DIVNA, MILA..: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač prema našem receptu i oduševite ukućane...
26. Avg. 20250
                            
                        Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač po našem receptu...
31. Jul. 20250
Gastro
VAŽNO JE DA SU AGDALI: Na brzinu napravite tradicionalne ružice i oduševite ukućane (VIDEO)
20. Jul. 20210
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Danas pravimo tradicionalne bosanske ružice, nema im ravnih… (VIDEO)
27. Apr. 20210
Politika
BABALJ OŠTRO REAGIRAO: "Koga Hrvati hvale znajte da taj ne čini mnogo toga dobrog za srpski narod"
Prije 15 min0
Estrada
SIN DRAGANE MIRKOVIĆ ŽRTVA PREVARE: Pjevačica se odma oglasila - "Podnijeta je tužba protiv djevojke!"
Prije 17 min0
Kultura
TA NEUGODNA FUSNOTA: Da je ovaj film Brada Pitta bio njegova prva glavna uloga bez kasnijeg uspjeha, Hollywood bi ga vjerovatno...
Prije 20 min0
Regija
ZA ČETIRI MJESECA PRODUŽAVAJU SE SAMO GODIŠNJE: Vinjeta za manji period i dalje obavezna
Prije 22 min0
Gastro
ŠOKANTNA ISTINA O HRENOVKAMA: Nakon ovog videa, teško da ćete ih više jesti (VIDEO)
02. Nov. 20250
Gastro
OBAVEZNO PROBATI: Ovu namirnicu svi imamo kod kuće, a mnogi od nas ne znaju da može itekako pojačati okus svakog jela
03. Nov. 20250
Gastro
POČESTO IDE NA ŽIVCE U KUHINJI: Znate li šta je ona bijela žilica u piletini i kako je najlakše ukloniti?
02. Nov. 20250
Gastro
NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Napravite pitu sa svježim sirom i mini paradajzom, nećete se pokajati...
03. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.