REAKCIJA GRADA SARAJEVA ZA RAMAZANSKU UMJESTO BAJRAMSKE ČESTITKE: "Grešku je napravio medij, odbacujemo zlonamjerna tumačenja"

Na stranicama Dnevnog avaza izašla je čestitka Grada Sarajeva Benjamine Karić i predsjednika Gradskog vijeća Jasmina Ademovića u kojoj se umjesto Kurban-bajrama čestita ramazan. Iz Grada Sarajeva su se oglasili saopćenjem za javnost u kojem su naveli da je u pitanju tehnička greška, te da su čestitku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama uputili sa tačnim sadržajem za blagdan koji se obilježava.

  • Vijesti

  • 08. Jul. 2022  08. Jul. 2022

  • 2

Na stranici Dnevnog avaza izašla je čestitka Grada Sarajeva Benjamina Karića i predsjednika Gradskog vijeća Jasmina Ademovića u kojoj se umjesto Kurban-bajrama čestita ramazan. Iz Grada Sarajeva oglasili su se saopćenjem za javnost u kojem su naveli da je u pitanju tehnička greška, te da su čestitku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama uputili tačnim sadržajem za blagdan koji se obilježava.

“Grad Sarajevo je uputio tačan tekst čestitke, u kojoj je jasno navedeno da čestitamo Kurban bajram. Grešku je napravio medij koji je objavio pogrešnu čestitku, a ne onu koju je uputio Gradu. Također, odbacujemo zlonamjerna tumačenja po kojima se prosta tehnička omaška koristi za političko spinovanje i zlouporabu. Žao nam je što se potkrala greška u inače priznatom, renomiranom štampanom mediju, koja je plod slučajnosti, a nikako nije bilo čije namjere ili nepoznavanja činjenica”, navode iz Grada Sarajeva.

Također, iz Dnevnog avaza uputili su izvinjenje, navodeći da je greška tehničke prirode i napravljena je prilikom ubacivanja vizuala u sustav za objavljivanje reklamnih oglasa.

Grad Sarajevo ovim putem je svim muslimanima i muslimankama čestitao nastupajući hadžijski ili Kurban-bajram, a bh. hadžijama zaželjeli su da njihovo sveto hodočašće bude oplemenjeno božijom nagradom i da se zdravo i sigurno vrate u svoju domovinu.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...