"OSTAVI TRAG U NJIHOVA SJEĆANJA": SARTR obilježava godišnjicu genocida u Srebrenicu ispred Historijskog muzeja, pozvali građane da im se pridruže

"Performansom čitanja imena čuvamo kulturu sjećanja i podsjećamo na sve žrtve kako se nikada i nigdje ne bi ponovio ovakav zločin", istakli su iz SARTR-a.

  • Kultura

  • 09. Jul. 2022  09. Jul. 2022

  • 0

Sarajevski ratni teatar SARTR, zadnjih deset godina performansom "Ostavi trag u njihova sjećanja" završava pozorišnu sezonu. I ove godine članovi ansambla u saradnji sa Historijskim muzejom će čitati imena svih žrtava genocida u Srebrenici.

"Pozivamo građane i građanke da nam se pridruže ispred Historijskog muzeja 11. jula u 17 sati. Performansom čitanja imena čuvamo kulturu sjećanja i podsjećamo na sve žrtve kako se nikada i nigdje ne bi ponovio ovakav zločin", istakli su iz SARTR-a. " Prvi put sam bila u Srebrenici 2013. godine kada sam zajedno sa svojim kolegama i prijateljima osjetila da kao umjetnici imamo potrebu ostaviti trag u sjećanjima. Kultura sjećanja i moja lična potreba za opomenom je jedna od mojih obaveza. Za mene i za moje kolege u SARTR-u 11. juli je dan kada se okupimo i zajedno sa građanima Sarajeva izgovorimo 8372 imena, podsjetimo i opomenemo svijet da se više nikada i nigdje zločini ne smiju ponoviti", kazala je glumica Maja Salkić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...