POSLJEDNJA POČAST: Kremlj se oglasio o mogućnosti dolaska Putina na pogreb bivšeg japanskog premijera

Peskov je ranije izjavio novinarima da Kremlj duboko žali zbog smrti bivšeg japanskog premijera i izrazio je saučešće narodu Japana.

  • Svijet

  • 09. Jul. 2022  

  • 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin neće prisustvovati pogrebu bivšeg japanskog premijera Shinzo Abea, saopćio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinskoj agenciji TASS.

"Putin ne. Ostalo zavisi od pravila protokola", kazao je on, odgovarajući na pitanje o učestvovanju ruskih predstavnika na posljednjem ispraćaju.

Novinska agencija Kyodo javila je ranije da će se pogreb Shinzo Abea održati 12. jula u njegovom rodnom gradu Shimonoseki u prefekturi Yamaguchi, navodi Slobodna Dalmacija.

Peskov je ranije izjavio novinarima da Kremlj duboko žali zbog smrti bivšeg japanskog premijera i izrazio je saučešće narodu Japana.

Inače, i Japan je jedna od zemalja koja je Rusiji uvela sankcije zbog agresije na Ukrajinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...