PORUKA IZ NEW YORKA: Pamtimo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini...

U New Yorku će biti priređen tadicionalni komemorativni program i podizanje državne zastave Bosne i Hercegovine u Bowling Green Parku (Wall Street) u Manhattanu u 12 sati.

  • Svijet

  • 11. Jul. 2022  11. Jul. 2022

  • 0

U povodu 11. jula - godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, u Astorija Parku u Queensu (New York) i uz obalu East River, preživjele žrtve i potomci žrtava genocida održali su mirnu šetnju sjećajući se Bošnjakinja i Bošnjaka koji su krvavog jula 1995. kroz planinske vrleti prošli golgotu spašavajući goli život od velikosrpskih genocidnih hordi koji su okupirali enklave Srebrenicu i Žepu.

Preživjele žrtve svjedoče da su pješačili više od 100 kilometara kako bi spas pronašli u Kladnju i drugim slobodnim teritorijama pod kontrolom Armije RBiH. Na komemorativnoj šetnji je učestvovala i Amra Hadžović, ministar - savjetnik u Stalnoj Misiji Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim Narodima u New Yorku, saopćeno je iz Bosnjačko-američka nacionalne asocijacije.

Iz New Yorka poruka je jasna poruka, pamtimo i ne zaboravljamo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini!

U New Yorku će biti priređen tadicionalni komemorativni program i podizanje državne zastave Bosne i Hercegovine u Bowling Green Parku (Wall Street) u Manhattanu u 12 sati. BHICNY je pozivao sve građane, prijatelje i borce za istinu da zajednički nastave sa kulturom pamćenja i sjećanja na žrtve genocida - da se nikada ne zaboravi!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...