OŠTRA REAKCIJA AMERIČKE AMBASADE: Sjedinjene Američke Države oštro osuđuju šokantan i prezira vrijedan vandalizam…

Ne stišavaju se reakcije nakon sramotnih poruka upućenim u Neumu i Mostaru.

  • Vijesti

  • 13. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 0

Sjedinjene Američke Države oštro osuđuju šokantan i prezira vrijedan vandalizam nad pravoslavnim grobljem u Vihovićima u Mostaru i mesdžidom Islamske zajednice u Neumu.

Policijske vlasti imaju odgovornost za brzu istragu ovih događaja, a tužitelji i suci imaju dužnost privesti počinitelje pravdi.

Lokalni čelnici trebali bi govoriti protiv takvog vandalizma, promicati pomirenje i međusobno poštovanje među svojim biračima i osigurati da rad njihovih općina bude usmjeren na izgradnju bolje budućnosti za sve njihove stanovnike, navode iz Američke ambasade.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ ranije je izvijestila o sramotnim porukama iz Neuma, te na pravoslavnom groblju u Mostaru.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...