„DABOGDA SUTRA PROPALA BOSNA I HERCEGOVINA, AKO...“: Burna rasprava u Saboru Hrvatske, Nino Raspudić uzburkao duhove…

Ranije sam rekao da ministar mora podnijeti ostavku ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona u BiH, što je sam ministar obećavao“, kazao je Raspudić.

  • Mini market

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 20

Hrvatski sabor raspravlja o prijedlogu oporbenih zastupnika, njih 32, da se ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu izglasa nepovjerenje.

Nikola Grmoja  u ime Kluba Mosta obrušio se na ministra Grlića Radmana ustvrdivši da je uhvaćen s prstima u pekmezu u slučaju Sabljak: “Muljate da je Sabljak žrtva, a da je prijava nepravilnosti plod njegove nerealizirane ambicije. Lažete da je DORH zaključio slučaj. Vadite se da su se nezakonitosti događale u vrijeme Vesne Pusić. I jesu, ali ih vi prikrivate, kao i HDZ. Imamo e-mail iz 2014. godine koji pokazuje da je supruga veleposlanika isplanirala prijevaru s tadašnjom glavnom tajnicom Ministarstva Vesnom Cvjetković. Netko će zbog toga završiti u zatvoru.”, poručio je Grmoja ministru koji je kratko konstatirao: “Ja ću”. To je izazvalo Grmoju da ga pita: “Hoćete me otrovati jer vas prozivam za korupciju? Ja ću i dalje otkrivati ​​korupciju, a vi nećete dobro proći.”

Ta oštra prozivka nije se svidjela predsjedavajućem Sabora Furiju Radinu  koji je Grmoju upozorio da “iskusni političari ne upotrebljavaju takve riječi poput laganja. Neću vam dati opomenu jer vi provocirate. Molim vas, malo introspekcije, malo gledajte u vašu savjest”.

Njegov kolega  Nino Raspudić  nije bio ništa smireniji:

“Dabogda sutra propala BiH ako moj narod neće biti ravnopravan. Hido Biščević, veleposlanik u Beogradu, blati Tomislava Žigmanova i nikome ništa. Uvjeravaju nas da su uspjeli Grlić Radmana tihi, kontinuirani rad. To je kao nepostojeće carevo novo ruho – svi mu se dive, ali nitko ga ne vidi. I premijer i ministar uljuljkavali su Hrvate u BiH, davali im anesteziju! Ranije sam rekao da ministar mora podnijeti ostavku ako ne dođe do izmjene Izbornog zakona u BiH, što je sam ministar obećavao“, kazao je Raspudić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...