PRVI PUT OTKAKO JE PREUZEO DUŽNOST: Joe Biden doputovao u Saudijsku Arabiju

Nakon dočeka u aerodromu, Biden je krenuo prema palači Salam gdje je planiran sastanak s kraljem Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom.

  • Svijet

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden stigao je u Džeddu, u Saudijskoj Arabiji, posljednju stanicu njegove regionalne turneje kojom je posjetio Izrael, Palestinu i Saudijsku Arabiju.

Nakon susreta u Palestini i Izraelu, Biden je iz Tel Aviva otputovao u Saudijsku Arabiju, a Bidenov avion "Air Force 1" sletio je na Međunarodni aerodrom "Kralj Abdulaziz" u Džeddi.

Nakon dočeka u aerodromu, Biden je krenuo prema palači Salam gdje je planiran sastanak s kraljem Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom.

Biden posjećuje Saudijsku Arabiju prvi put otkako je preuzeo dužnost 20. januara 2021. Joe Biden je postao prvi američki predsjednik koji je došao direktno iz Tel Aviva u Saudijsku Arabiju nakon odluke administracije Rijada da otvori svoj zračni prostor za sve civilne letove, uključujući Izrael, javlja Anadolu Agency  (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...