MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA IZRAELA O PREIMENOVANJU ULICA U MOSTARU: "Ovo će ojačati naše odnose"

Podsjetimo, odlukom Gradskog vijeća Mostara, ulica koja je nosila naziv Mile Budaka od sada će biti Ulica Alekse Šantića, a Ulica Vokića i Lorkovića bit će Ulica Tina Ujevića.

  • Mini market

  • 17. Jul. 2022  17. Jul. 2022

  • 0

Prije nekoliko dana je Gradsko vijeće Mostara donijelo Odluku o promjeni naziva ukupno šest ulica koje su nosile imena ustaških kadrova. Ovakav potez pozdravili su brojni politički, domaći i inostrani zvaničnici, a sada je podršku dalo i Ministarstvo vanjskih poslova Izraela.

Na svom zvaničnom Twitter profilu, Ministarstvo vanjskih poslova u Izraelu čestitalo je gradu Mostaru na ovoj "historijskoj odluci".

Dodali su također da će ovakva odluka, nesumnjivo, ojačati međunarodne odnose Bosne i Hercegovine i Izraela.

Podsjetimo, odlukom Gradskog vijeća Mostara, ulica koja je nosila naziv Mile Budaka od sada će biti Ulica Alekse Šantića, a Ulica Vokića i Lorkovića bit će Ulica Tina Ujevića.

Također, ulica Rafaela Bobana mijenja se u fra Ljudevit Lasta, zatim će Ulicu Đure Spuževića zamijeniti Ico Voljevica, umjesto Ulice Jure Francetića bit će Humska ulica, dok će Ulicu Ive Zelenike mijenjati naziv Ciglana.

Međutim, ovim tema o mijenjaju naziva ulica u Mostaru neće biti zaustavljena s obzirom na to da je vijećnica Irma Baralija ispred Naše stranke tražila da žene koje su ostavile trag u ovome gradu također dobiju ulicu, posebno jer Mostar ima najmanje ulica nazvanih po ženama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...