NJEGOVA DESNA RUKA: Željka Cvijanović prvi put nakon sankcija Dodiku u posjeti SAD-u

Kako je ranije najavljeno, u okviru posjete će imati niz sastanaka sa predstavnicima zakonodavnih i izvršnih vlasti SAD-a.

  • Politika

  • 18. Jul. 2022  18. Jul. 2022

  • 4

Predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je ranije najavljeno, u okviru posjete će imati niz sastanaka sa predstavnicima zakonodavnih i izvršnih vlasti SAD-a.

Ovom prilikom će održati i sastanke sa članovima Predstavničkog doma i Senata, zvaničnicima State Departmenta, kao i sa predstavnicima organizacija, civilnog sektora i poslovne zajednice u SAD, saopćeno je iz njenog Kabineta.

Naime, riječ je o prvoj posjeti Željke Cvijanović Sjedinjenim Državama nakon što su SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku, te kako je Velika Britanija uvela sankcije Dodiku i Cvijanović.

Podsjetimo, Cvijanović je boravila u SAD-u i prošle godine, nakon što je ova država uputila niz kritika na račun SNSD-a i Milorada Dodika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...