ČOVIĆEVI MEDIJI PRONAŠLI „KRIVCA“: „Teška glupost o ratu u Bosni i Hercegovini…“

Reakcije na vijest iz Njemačke stižu i iz Mostara.

  • Mini market

  • 19. Jul. 2022  19. Jul. 2022

  • 4

"Slobodna Bosna" izvijestila je o oštroj reakciji hrvatske ambasade u Njemačkoj, nakon optužbi Mladeži Zelenih iz Njemačke. 

Podsjetimo, na Dan obilježavanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, koje su počinile srpske snage pod zapovjedništvom ratnog zločinca Ratka Mladića, Mladež Zelenih iz Njemačke objavila je tvit sljedećeg sadržaja.

"Na današnji dan prije 27 godina je u Srebrenici u nekoliko dana ubijeno 8.000 ljudi. Ova zlodjela su dio genocida nad Bošnjacima koji su počinile Srbija i Hrvatska. Prisjećamo se žrtava i njihovih bližnjih. #NeverForgetSrebrenica", stoji u tvitu Mladeži njemačkih Zelenih.

Zanimljivo je kako su mediji pod kontrolom Čovićevog HDZ-a komentirali vijest kao „Tešku glupost o ratu u BiH“

Tako režimski Dnevnik.ba uz vijest iz Njemačke veže i informaciju kako je u njemačkom Bundestagu nedavno usvojena rezolucija o BiH, gdje je socijaldemokratski zastupnik hrvatskog porijekla Josip Juratović tražio da se uz Milorada Dodika i Dragana Čovića, kao nositelje srpskog i hrvatskog nacionalizma, u rezoluciji spomene i Bakir Izetbegović kao nositelj bošnjačkog nacionalizma, navodeći da mu je zbog toga otkazan poziv da održi govor povodom obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...