AKADEMIK ESAD DURAKOVIĆ U NEVJERICI: „Užas. Gospodine Schmidt, nadamo se da nećete načiniti tako fatalnu grešku…“

Ukoliko visoki predstavnik nametne takav Zakon, patriote BIH i patriotske stranke neće imati više nikakva izbora osim da masovno bojkotuju izbore kako ne bi dali legitimitet konačno rasturanju
države BiH.

  • Politika

  • 19. Jul. 2022  19. Jul. 2022

  • 17

Mediji pronose vijest da se visoki predstavnik Christian Schmidt sprema da (možda danas na sjednici PIC-a) nametne Izborni zakon po mjeri HDZ-a, a nakon što su patriote i građanske političke partije pokazale da ne žele takav segregacijski zakon i nakon što su pregovori o tome propali, piše akademik Esad Duraković, te nastavlja:

-Politički stravično bilo bi ako visoki predstavnik nametne takav izborni zakon. Takozvano legitimno predstavljanje je samo drugo ime za stvaranje trećeg entiteta i personalnost Željka Komšića u tome je samo povod, ili izgovor. Cilj HDZ Hrvatske i BiH jest stvaranje trećeg entiteta putem takvog segregacijskog zakona, to je potpuno jasno.

Konsekventno, to znači raspad BiH a to jeste evropska ideja od '92. koja nije ni danas pokopana.

Najzad, time bi Bošnjaci bili stjerani u geto, a to bi bila sudbina Palestinaca.

Užas!

Gospodine Schmidt, nadamo se da nećete načiniti tako fatalnu grešku!

Ukoliko visoki predstavnik nametne takav Zakon, patriote BIH i patriotske stranke neće imati više nikakva izbora osim da masovno bojkotuju izbore kako ne bi dali legitimitet konačnom rasturanju
države BiH.

Uzdajmo se u razum, minimum poštenja i humanosti, piše akademik Duraković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...