SUDIJA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA PODSJETIO SCHMIDTA ŠTA NE SMIJE ZABORAVITI: "Ako se nameću izmjene izbornog zakona onda..."

Faris Vehabović, sudija Evropskog suda za ljudska prava, podsjetio je visokog predstavnika u BiH šta ne smije zaboraviti prilikom nametanja izbornog zakona.

  • Politika

  • 20. Jul. 2022  20. Jul. 2022

  • 11

Faris Vehabović, sudija Evropskog suda za ljudska prava, podsjetio je visokog predstavnika u BiH šta ne smije zaboraviti prilikom nametanja izbornog zakona.

Vehabović je putem svog naloga na Twitteru prokomentarisao aktivnosti Christiana Schmidta koje je ovaj poduzeo povodom reforme izbornog zakona.

- Ako se nameću izmjene izbornog zakona na osnovu odluka Ustavnog suda, onda se moraju uzeti u obzir SVE odluke Ustavnog suda, uključujući utvrđenu neustavnost izbora predsjednika i potpredsjednika oba entiteta. Da ne pričam o presudama ECHR-a!, napisao je Vehabović.

Podsjećamo, Schmidt je tokom jučerašnjeg dana obavio niz razgovora sa predstavnicima određenih nevladinih organizacija, institucija, te političkih stranaka. Obavio je telefonske pozive sa Nerminom Nikšićem, Edinom Fortom, Elmedinom Konakovićem.

Schmidt je razgovarao i sa liderima SDA Bakirom Izetbegovićem i HDZ Draganom Čovićem.

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...