DRUŠTVENE MREŽE GORE: Dodikov savjetnik brani Schmidta od kritika građana BiH…

Ne stišavaju se reakcije nakon otvorenog pisma Azre Zornić visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

  • Mini market

  • 21. Jul. 2022  21. Jul. 2022

  • 8

Nacrt dokumenta izmjena Izbornog zakona koji OHR namjerava nametnuti, a koji se odnosi na entitet Federaciju BiH i popunjavanje Doma naroda tog entiteta, procurio je u javnost i izazvao salve uglavnom negativnih reakcija.

Apelantica u čiju je korist presudio Evropski sud za ljudska prava zbog toga što je diskriminisana u Izbornom zakonu Azra Zornić oštro je reagovala porukom na Twitteru, koju je uputila prvenstveno visokom predstavniku Christianu Schmidtu, ali i Ambasadi SAD u BiH i njemačkom kancelaru Olafu Sholzu.

"Gospodine Schmidt, PODSJEĆAM I UPOZORAVAM VAS, u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, zadatak OHR-a nije da produbljuje podjele u Bosni i Hercegovini. Ako postupite po volji HDZ-a sa Izbornim zakonom, rizikujete da budete uzrok NOVOG RATA u Bosni i Hercegovini. Rata koji bi se proširio...", poručila je Zornić.

Nakon ovih upozorenja oglasio se Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika i bivši prefdsjednik VSTV-a BiH.

-Gospođa Azra Zornić, koju znamo kao svojevsrni simbol sarajevske borbe za “građansku državu” (presude Ustavnog suda) pak ne moli, ona prijeti Šmitu “ratom koji će se širiti” ako donese odluku na štetu politike bošnjačke nacionalne države. Građanski nema šta“, poručio je Tegeltija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...