MOĆNI BAVARCI PONIZILI PROTIVNIKA: De Ligtu za prvi gol u Bayernu trebale dvije minute, Maneu pet... (VIDEO)

Novo pojačanje engleskog prvaka, Norvežanin Erling Haaland nije nastupio, a mogao bi debitirati u subotu protiv Bayern Münchena.

  • Sport

  • 21. Jul. 2022  

  • 1

U prijateljskom susretu u Houstonu pred 61.000 gledatelja engleski prvak Manchester City pobijedio je meksičku Club Americu 2:1. Oba gola za Građane zabio je belgijski veznjak Kevin de Bruyne (30, 45), dok je za Americu strijelac bio Henry Martin u 43. minuti.

Novo pojačanje engleskog prvaka, Norvežanin Erling Haaland nije nastupio, a mogao bi debitirati u subotu protiv Bayern Münchena. Idući Cityjev suparnik, njemački velikan u Washingtonu je pobijedio DC United 6:2. Bavarci su poveli 5:0, DC je smanjio na 5:2, da bi njemački prvak zabio i šesti pogodak.

Novi igrači Sadio Mane i Matthijs de Ligt zabili su debitantske golove. Mane je zabio u petoj minuti iz penala, a De Ligt u 47. nakon što je u igru ušao na poluvremenu. U strijelce su se upisali i Marcel Sabitzer, Serge Gnabry, Joshua Zirkzee i Thomas Müller.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...