TOPLOTNI VAL NE JENJAVA: Iste temperature u Sahari i na jugu Evrope (40 °C)

Visoke temperature koje prelaze 40 stepeni Celzijusa danas su zahvatile područja jugoistoka Evrope sa epicentrom nad Mađarskom.

  • Vijesti

  • 23. Jul. 2022  23. Jul. 2022

  • 0

Iste temperature danas su izmjerene u pustinji Sahara i na jugu Evrope, a kretale su se preko 40 stepeni Celzijusa.

Visoke temperature koje prelaze 40 stepeni Celzijusa danas su zahvatile područja jugoistoka Evrope sa epicentrom nad Mađarskom.

Nezapamćena vrućina vladala je i u istočnoj Hrvatskoj, sjevernom i centralnom dijelu Srbije, sjeverom BiH, te dijelovima Rumunije i Bugarske.

alt

Što se tiče Bosne i Hercegovine, crveno upozorenje izdato je za regiju Prijedor gdje je oko 17 sati izmjereno preko 40 stepeni.

Novi talas vrućine danas je uz Neretvu ispod Starog mosta u Mostaru živu termometra podigao na nevjerovatnih 50 stepeni Celzijusovih, iako su zvanični podaci pokazivali 41.

Gradske ulice su bile puste, a rijetki prolaznici su se od sunca štitili šeširima i raznim rekvizitima uz neizostavne flašice vode.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje takođe toplo vrijeme, ali sa nižom temperaturom i uz kratkotrajnu kišu u nekim dijelovima.

Najviša dnevna temperatura kretaće se do 37 stepeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...