DENIS ZVIZDIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Željka Cvijanović ponavlja Dodikove riječi da su Bošnjaci 'tendeciozni', 'bezobrazni' i 'ostrašćeni'"

I kako to da poslije svega sto su pretrpjeli od svojih komšija ti, po Željkinim riječima, “ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni” Bošnjaci nisu napravili niti jedan akt osvete?

  • Politika

  • 24. Jul. 2022  

  • 1

Zamjenik predsjednika NiP-a i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić oglasio se na svojoj Facebook stranici o islamofobnoj izjavi Željke Cvijanović.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Riječ je o šovinističkoj i islamofobnoj izjavi, ciljanoj difamaciji Bošnjaka, potomaka dobrih bošnjana, korijenskog bosanskog naroda i nosioca civilizacijskih vrijednosti i promotora saradnje i zajedništva od Kulina bana do današnjih dana.

Kakav mora biti um osobe, osim mračan, zao i pokvaren, koja na ovaj način vrijeđa Bošnjake poslije genocida u Srebrenici, poslije desetina hiljada silovanih bošnjakinja i stotina hikjada protjeranih bošnjaka sa svojih viševjekovnih ognjišta.

I kako to da poslije svega sto su pretrpjeli od svojih komšija ti, po Željkinim riječima, “ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni” Bošnjaci nisu napravili niti jedan akt osvete?

Šta je nego pad u ponor moralnog ništavila vrijeđanje Bošnjaka- muslimana poslije otkrivenih preko 700 masovnih grobnica u kojima su nađeni ostaci hiljada mučenih, silovanih i na najbrutalniji način ubijenih bošnjačkih civila – djece, zena, mladih ljudi i staraca samo zato što su bili muslimani.

Šta može biti osim neljudske i sovinisticke arogancije i drskog prezira prema drugima i drugacijima, ne pokazivanje poštovanja prema hiljadama bošnjačkih majki kojima su neočetnici i zločinci odveli i brutalno ubili muževe, sinove, braću.

Kako se osim nacionalističkom i islamofobnom može nazvati izjava Željke Cvijanović kojom vrijeđa Bošnjake muslimane kojima su pripadnici vojske i policije RS, razorili gradove i domove, i porušili više od 650 džamija u kojima se pripovijedala vjera u jednog Boga i pozivalo se na mir, zajedništvo i dobre komšijske odnose.

I do kada će se nastaviti sa ovakvim lažnim, tendencioznim i huškačkim izjavama, pokušaju žigosanja Bošnjaka i prezirom prema nevjerovatnoj toleranciji i strpljenju koje pokazuju Bošnjaci?

Zar zaista autorica ove skandalozne izjave, ili bilo ko iz trenutnog establišmenta bh entiteta RS ili istomišljenika “preko Drine”, misli da će bilo kada ostvariti velikodrzavni i hegemonisticki projekat Bosne i Hercegovine bez Bosnjaka?
Takav projekat nikada neće biti ostvaren, jer su Bošnjaci kao autohtoni i proevropski orijentiran narod postali ravnopravan politički subjekt u BiH i regionu i nikada se više odluke o budućnosti BiH neće moći donositi bez jednakopravnog i efektivnog učešća Bošnjaka.

I zbog toga g. Cvijanović, Bošnjaci nisu “ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni”, nego naprotiv tolerantni, samosvjesni, državotvorni, ponosni ali i prkosni, onakvi kakvi su i svi drugi civilizirani narodi.
Druga je stvar što živimo u vremenu u kojem, kako kaže Meša: “ne pobjedjuju bolji i pametniji nego oni koji se, poput vas, ničega ne stide”

Jedna stara izreka kaže “da će nasilnik ići onoliko daleko koliko mu bude dozvoljeno”, i zbog toga g. Cvijanović morate na vrijeme prestati sa ovakvim primitivnim, netačnim i huškačkim vrijeđanjem Bošnjaka i prihvatiti istinu bez koje nema izgradnje povjerenja i pomirenja.

A vi, prije nego bacite ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni pogled preko ograde, pogledajte i počistite svoje dvorište.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...